Secondary Adv

iPhone 11 Pro tejkalon kufijte e rrezatimit

Share on Google+

Një iPhone 11 Pro i testuar në SH.B.A. është zbuluar se tejkalon kufirin e sigurisë ligjore për emetimet e rrezatimit të telefonisë celulare.   

 

Nivele të larta të valëve radioaktive kanë qenë të lidhura me çështje të ndryshme shëndetësore dhe janë klasifikuar si një 'kancerogjen i mundshëm' nga Organizata Botërore e Shëndetësisë që nga viti 2011. 

Një kompani e pavarur pretendon se pajisjet Apple shkelin ligjet e tanishme amerikane të cilat kanë mbetur të pandryshuara që kur u zbatuan për herë të parë më shumë se 24 vjet më parë. Apple ka deklaruar më parë se të gjithë iPhonet e tij i përmbahen rregullave të rrepta. 

RF Exposure Lab, një laborator i pavarur kushtuar kësaj forme të testimit në Kaliforni, vendosi të shqyrtojë një iPhone 11 Pro. Ajo kreu teste duke e fiksuar iPhone 11 Pro në forcën e tij maksimale dhe duke regjistruar se sa i fortë ishte rrezatimi që prodhoi nga 5 mm larg. 

Distanca arbitrare prej 5 mm ka për qëllim të përfaqësojë telefonin që pozicionohet në një xhep pallto dhe larg trupit. Kufijtë aktual të rrezatimit të frekuencës së radios përcaktohen në 1.6 vat për kilogram në SHBA për telefonat celularë. 

Duke përdorur këtë standard të industrisë, të quajtur një Shkallë Speciale e Absorbimit (SAR), pajisja iPhone regjistroi 3.8 vat për kilogram, më shumë se dyfishin e kufirit të FCC. 

Sidoqoftë, shifrat zyrtare të Apple pretendojnë se aparatet e saj janë mjaft brenda kufirit ligjor. Për iPhone 7 e saj regjistron një rezultat prej 1.19 në 5 mm, dhe për iPhone 11 Pro ra në rreth 1.16 vat për kg.


Më të lexuarat