Secondary Adv

Kulla Azrieli, ndertesa me e larte ne Izrael

Share on Google+

Kohn Pedersen Fox ka projektuar Kullën Azrieli, një qiellgërvishtëse super e lartë prej 340 metrash në Tel Aviv që do të jetë ndërtesa më e lartë në Izrael. 

 

Me formën e letre të mbledhur rrotull, kulla do të ketë një fasadë xhami spirale që ngushtohet në shkallë deri drejt majës së strukturës. 

Në krye të gradaçelës super të lartë, një zonë shikimi do të jetë e hapur për publikun, duke siguruar pamje mbi detin Mesdhe dhe, në një ditë të qartë, deri në Jeruzalem. Aktualisht Kulla Azrieli Sarona me lartësi 238 metra është edhe kulla më e lartë në Tel Aviv dhe në Izrael.  

E ngritur në lartësi 285 metra, kulla ToHa e Ron Arad do të jetë më e larta kur të përfundojë në vitin 2020, por aktualisht është në pritje. Kur të përfundojë Kulla Azrieli me përdorim të përzier do të ketë 65,000 metër katror hapësirë ​​zyre dhe 17,000 metra katror apartamente, së bashku me 15,000 metra katror për hotelin.

Forma rrotulluese e fasadës së Kullës Azrieli do të zgjerohet në bazë për të mbështetur një qendër tregtare ekzistuese. Fasada spirale duket se varet në mënyrë elegante rreth strukturës së të dy kullave dhe bazës. 

Ndërsa përqafon kompleksin ekzistues, ai bashkon katër kullat në një përbërje të vetme. Në plan eliptik, forma rrethore e qiellgërvishtëses është projektuar për të plotësuar kullat trekëndore dhe katrore dhe rrethore në kompleks. 


Më të lexuarat