Secondary Adv

Pinnacle One Yonge, kulla me e larte ne Kanada

Share on Google+

Hariri Pontarini Architects ka zbuluar projektin e asaj që do të bëhet kulla më e lartë e banimit në Kanada, me një lartësi prej rreth 1,027 metra. 

 

Projektuar për në qendër të qytetit të Torontos, projekti  95-katësh i quajtur "SkyTower" do të jetë pjesë e një kompleksi luksoz me tre kulla të quajtur Pinnacle One Yonge. 

Një rrokaqiell i hollë, xhami i mbrojtur nga një skelet fasade të kristaltë, Sky Tower do të vendoset në zonën ujore prej 4,4 milion metra katrorë të projektuar nga zhvilluesi kanadez Pinnacle International. Hariri Pontarini konceptoi masterplanin dhe projektoi treshen e ndërtesave të larta. 

Kulla e parë 65-katëshe, Prestige, aktualisht është në ndërtim e sipër, ndërsa SkyTower, i cili sapo u publikua, do të shfaqë 800 njësi që shkojnë nga 520 metra katrorë deri në 2300 metra katrorë dhe do të fillojë ndërtimin e saj së shpejti. Sipas arkitektëve, mega-projekti ka për qëllim të "dendësojë dhe forcojë peizazhin urbanistik". 

Në bazën e SkyTower, The Prestige dhe strukturën e ardhshme 80-katëshe të parashikuar për cepin verior të zonës, do të ketë gjithashtu podiume me shumë nivele të lidhura me atriume xhami. Në të gjitha kullat, One Yonge do të strehojë mbi 2,200 godina dhe 1,5 milion metra katrorë hapësirë ​​për zyre. 

Ndërsa SkyTower po lufton për titullin e kompleksit më të lartë të banimit të Kanadasë, projektet e tjera të vendosura për zona të ndryshme në të gjithë qytetin po ashtu po projektojnë struktura të mëdha. 


Më të lexuarat