Secondary Adv

PlayStation 5 do jete i kushtueshem

Share on Google+

PlayStation 5 mund të vijë me një rritje të konsiderueshme të çmimit në krahasim me paraardhësit e tij më të shitur, pasi thuhet se pjesët e tij janë mjaft të kushtueshme.     

Sipas një raporti nga Bloomberg i cili citon burime të njohura me çështjen, përdorimi i PlayStation 5 përdorimi i k ërkuar i komponetëve të memorjes flesh mund të rrisin koston e prodhimit në 450 dollarë, gjë e cila nënkupton se pajisja ka të ngjarë të shitet me pakicë për të paktën 470 dollarë. 

Siç është cekur nga Bloomberg, PlayStation 4, përsëritja e tanishme e konzolës së lojës Sony, u shit me pakicë për 399 dollarë dhe raportohet se i kushton kompanisë rreth 380 dollarë për tu prodhuar. 

Se sa lartë Sony do të rrisë çmimin e saj për PlayStation 5 do varet nga konkurrenti i saj i drejtpërdrejtë, Microsoft, i cili po planifikon të lëshojë Xbox e gjeneratës tjetër në të njëjtën kohë. Xbox po e quan gjeneratën e saj të ardhshme 'Series X' dhe pretendon se do të jetë pajisja më e fuqishme e lëshuar ndonjëherë. 

Nuk ka asnjë çmim aktual por kompania thotë se do të dalë këtë vit. Pas rritjes së çmimeve të PlayStation5, është një kërkesë e shtuar për memorie flash DRAM dhe NAND të cilat po përdoren me rregullsi më të madhe në tregun e telefonave inteligjent. 

Console do të përdorë gjithashtu një sistem ftohjeje më të shtrenjtë për të ndihmuar në zbutjen e nxehtësisë së gjeneruar nga përpunuesit me fuqi më të lartë dhe ato sisteme do të kushtojnë disa dollarë për secilën njësi. 


Më të lexuarat