Secondary Adv

Projekti i bibliotekes ne forme librash

Share on Google+

Projekti do të ndërtojë bibliotekën kryesore të qytetit, në Korenë e Jugut, dhe parashikon një ndërtesë të bazuar në idenë e librave të grumbulluar. 

 

Propozimi kërkon të krijojë një program të dëshmisë për të ardhmen që përfshin nevojat në ndryshim të përdoruesve të bibliotekave, ndërsa ideja e projektimit ndjek idenë e grumbullit te librave dhe një arkitekture horizontale. 

Gjeometrikisht, pjesa e jashtme dhe e brendshme e ndërtesës janë formuar si një grumbull pak i çorganizuar i librave, duke përfaqësuar me vend identitetin e bibliotekës dhe duke lejuar që hapësirat e çatisë të bëhen hapësira të banueshme, siç janë kuvertat.   

Ky koncept kulmon përmes dhomës kryesore të leximit dhe bibliotekës së quajtur "raftet". Horizontaliteti i bibliotekës është një aspekt kryesor i propozimit. Studioja projektuese JWA shpjegon, mendimi ynë i parë është që bibliotekat duhet të kenë një" horizontalitet ". 

Brenda hapësirat dëshirojmë të jenë sa më të gjera të jetë e mundur horizontalisht, jo marrëdhënie hierarkike të stacionuara vertikalisht. Në përgjigje të boshtit të zonës, masa e bibliotekës është e përdredhur për të krijuar një ekuilibër tensioni dhe harmonie me kontekstin përreth dhe natyrës. 

Ekipi i dizajnit synon që fluksi dinamik i hapësirës do t'i ndihmojë përdoruesit të lëvizin me lehtësi dhe të gjejnë materialin që po kërkojnë. Drita natyrale është gjithashtu thelbësore për konceptin e përgjithshëm dhe dizajni përfshin një fener të madh çatie që ndriçon hapësirën e atriumit dhe depërton thellë në nivelet e dyshemesë. 


Më të lexuarat