Secondary Adv

10 strukturat e ndertuara nga konteniere

Share on Google+

Vitet e fundit mjedisi i ndërtimit ka dëshmuar një tipologji të re emocionuese të shfaqur në formën e arkitekturës së kontejnerëve të transportit. 

  

Duke ofruar një mjet ndërtimi të përballueshëm dhe me kosto të ulët, arkitektët dhe projektuesit kanë qenë të shpejtë për të eksploruar aplikimet e ndryshme të njësive të ngarkesave. Në vitin 2010 Atlasi i botuar për herë të parë si përgjigje e bumit të projekteve, dhe tani, në vitin 2020, udhëzuesi arkitektonik është rikthyer për një botim të dytë, duke dokumentuar mënyrat novatore që janë përdorur kontejnerët në dekadën e kaluar. 

 

Nga zyrat e kontejnerëve, tek kabinat e jashtme ne natyrë, deri te modelet më eksperimentale, lexuesit janë marrë me një udhëtim frymëzues përmes një larmie të gjerë aplikimesh të këtij elementi në ndërtime.   

 

Joshua Tree, SHBA

LOT-EK: Brooklyn, Nju Jork 

Pachacutec House, Peru

CPH Village, Kopenhagen, Danimarkë 

Etania green school, Sabah, Malajzi

Devil’s corner cellar door, Apslawn, Australi 

Kontiki II, Gjermani 

Homeboxen, Hollandë

Container stack pavilion, Kinë 


Më të lexuarat