Secondary Adv

Proovstation, platforma skanuese per makinat

Share on Google+

Një skanues makinash që përdor teknologjinë e inteligjencës artificiale mund të studiojë pjesën e jashtme dhe të kuptojë çfarë problemi ka makina në 3 sekonda.   

 

Teknologjia, e quajtur "proovstation", përdor 25 kamera për të prodhuar 600 foto që përbëjnë një imazh total prej 360 gradësh të makinës. 

Proovstation është një flatformë e automatizuar, e cila zbulon dëmtimet e automjeteve, përfshirë konsumin e gomave, goditjet dhe gërvishtjet. Duke përdorur një sistem të mundësuar nga inteligjenca artificiale, ai është në gjendje të analizojë llojin e dëmtimit para se të llogarisë koston e riparimit. 

Përfitimet e përdorimit të një skaneri të automatizuar janë rritja e saktësisë së njohjes së dëmeve ndërsa zvogëloni kostot e inspektimit. Ai gjithashtu ofron shërbime shtesë, përfshirë vlerësimin e riparimit, raportin e sigurimeve dhe opsione të tjera plotësisht të personalizuara. 

Proovstation pretendon se teknologjia ka një shkallë saktësie 99% dhe mund të kursejë deri në 50% në kosto si rezultat i metodave tradicionale të inspektimit. 

U njoftua muajin e kaluar që kompania pas skanerit, Weproov, do të vendosë deri në 40 platforma të automatizuara të inspektimit për ofruesit e ankandeve të automjeteve në 13 vende evropiane duke filluar nga muaji shkurt.


Më të lexuarat