Secondary Adv

10 strukturat monolitike me te pazakonta

Share on Google+

Mund të duken si relike të një civilizimi të huaj, por këto struktura janë në të vërtetë monumente dhe përmendore lufte që gjenden në të gjithë Evropën Qendrore dhe Juglindore. 

 

Arkitektura mahnitëse e disa prej të cilave tani janë të braktisura, janë kapur në një seri fotografish impresionuese nga fotografi britanik Mark O'Neill. Të vendosura në zonat e mëparshme të luftës, shumë prej tyre janë bërë viktima të mjedisit të tyre politik dhe mbajnë plagët për ta treguar atë. Disa ishin subjekt i okupimit ushtarak gjatë konflikteve të Ballkanit. 

 

Fotografitë përfshijnë pamje të jashtëzakonshme të strukturave shkëmbore dhe monumente të mëdha, imponuese, lavditë e të cilave janë zbehur me kalimin e kohës. Disa dëshmojnë të dhëna për një të kaluar të shkatërruar nga lufta, ndërsa disa ose janë vandalizuar ose kanë mbetur në shkatërrim.    

 

1. Monument në Kroaci 

2. Memoriali i partisë Komuniste Bullgare 

3. Monumenti Gligino Brdo në Bosnje 

4. Spomen Park në Serbi 

5. Monumenti Petrova Gora në Kroaci   

6. Monument në Kroaci 

7. Monumenti i Revolucionit në Bosnje 

8. Memoriali i të rënëve, Lješanska Nahija, Serbi 

9. Kompleksi memorial Kosmaj në Serbi 

10. Monumenti i lules se gurtë në Kroaci Më të lexuarat