Secondary Adv

Cruise Origin, makina qe drejtohet nga sensore

Share on Google+

Kompania e makinave vetëdrejtuese General Motors ka zbuluar automjetin e saj të parë pa shofer, Cruise Origin, pa pedale, pa motor dhe pa timon.  

  

Makina elektrike e cila u zbulua të martën në San Francisko, në vend të kësaj mbështetet në sensorë dhe një motor elektrik për të lëvizur nëpër qytete të mbushura me njerëz. 

Origin mund të strehojë katër pasagjerë në të njëjtën kohë, megjithëse një klient i vetëm do të jetë në gjendje ta thërrasë atë për një udhëtim ashtu si me shërbimet si Uber dhe Lyft. Cruise Origin, zhvilluar në partneritet me Honda, do të përpiqet të realizojë premtimin e kompanisë për të ofruar një shërbim më miqësor ndaj mjedisit. 

Në vend se të jesh një produkt që njerëzit mund të blejnë, do të jetë një 'përvojë që njerëzit ndajnë', një formë e transportit publik e arritshme në qytete për të zvogëluar emetimet, tha CEO i Cruise. 

Automjeti ka madhësinë e një SUV të madh me dyer rrëshqitëse në secilën anë. Duket si një ndërthurje midis një mini-furgoni dhe mjeti sportiv me një përjashtim të madh, nuk ka një timon ose frena. 

Në mungesë të karakteristikave konvencionale të makinave, sensorët e Origin Cruise, të cilët ndjekin një rrugë të zgjedhur, realizojnë gjurmimin e njerëzve dhe objekteve të shumta, edhe nëse janë larg, në errësirë ​​ose shi apo mjegull.

Por Cruise po premton 'performancë mbinjerëzore' nga automjeti kur ai të dalë në treg, i cili GM shpreson ta prodhojë me gjysmën e çmimit të automjeteve që përdorin motorë me djegie të karburantit.


Më të lexuarat