Secondary Adv

10 vendet me internetin me te shpejte ne bote

Share on Google+

Tajvani, Singapori dhe Jersey kryesojnë listën e vendeve me shpejtësinë më të lartë të internetit në botë.  

 

Mbretëria e Bashkuar është në vendin e 33 dhe SHBA në vendin e 15 në renditjen e 'Global League'. Shpejtësia mesatare e shkarkimit në Tajvan që mban vendin e parë, është 85 megabitë për sekondë dhe me atë shpejtësi do t’i duhej dikujt vetëm tetë sekonda për të shkarkuar një film me rezolucion të lartë. 

Studiuesit nga WebsiteToolTester studiuan të dhënat e paraqitura nga përdoruesit e internetit përmes testeve të shpejtësisë në internet, përjashtuan çdo të metë të dukshme në linjë dhe i grumbulluan ato për të krijuar renditjen globale. 

Shpejtësia mesatare për Tokën ka shkuar nga rreth 9Mbps në 2017 në pak më shumë se 11Mbps në 2019, që studiuesit e hodhën poshtë në përmirësimet e infrastrukturës. Ata zbuluan gjithashtu se 18 nga 25 vendet e para me shpejtësinë më të lartë të internetit ishin në Evropë, me shpejtësinë që vinte nga ishulli i vogël i Jersey prej 67Mbps, 100 përqind më i lartë se Britania e Madhe. 

Dhjetë vendet e para për sa i përket shpejtësive të internetit përfshijnë Tajvanin, Singaporin, Jersey, Suedinë, Danimarkën, Japoninë, Luksemburgun, Hollandën, Zvicrën dhe Norvegjinë. Të gjithë dhjetë vendet e para kanë parë një rritje të shpejtësive midis 2018 dhe 2019 bazuar në të dhënat e studiuara, me rritjen më të madhe të ardhur nga Jersey.  

1. Tajvani

2. Singapori

3. Jersey

4. Suedia

5. Danimarka

6. Japonia

7. Luksemburgu

8. Hollanda

9. Zvicra

10. San Marino


Më të lexuarat