Secondary Adv

10 avionet me te medhenj te pasagjereve ne bote

Share on Google+

Me rritjen e kapacitetit të udhëtarëve dhe të mënyrave të shpejta të udhëtimit, avionët e bënë sistemit e transportit më të lehtë.

 

Kështu që sot, ne do të shohim avionët e pasagjerëve, madhësia e të cilave është aq e madhe sa t'i shikoni ata duke pyetur veten nëse realisht mund të fluturojnë. Ne nuk do të përfshijmë avionët e ngarkesave ushtarake amerikane ose avionin më të madh në botë, Antonov An-225 Mriya. Në këtë post, ne do të konsiderojmë vetëm ato të pasagjerëve me një kapacitet të madh transporti dhe peshë maksimale të fluturimit. Njihuni me 10 avionët më të mëdhenj të pasagjerëve në botë: 

 

10. Airbus A330-300 

 

9. Airbus A340-300 

 

8. Airbus A340-500

 

7. Airbus A350-900 

6. Boeing 777-200LR

 

5. Airbus A340-600

 

4. Boeing 777-300

 

3. Boeing 747-400

 

2. Boeing 747-8 

 

1. Airbus A380-800


Më të lexuarat