Secondary Adv

Krijohen dy teste te shpejta per COVID-19

Share on Google+

Testet kontroverse të krijuara nga kompani private që pretendojnë të diagnostikojnë COVID-19 në vetëm dhjetë minuta janë duke u zhvilluar nga dy firma të veçanta britanike. 

 

Një gjë e tillë  vjen pasi Shëndeti Publik në Angli ka ndryshuar qëndrimin e saj për pajisjet e testimit të shpejtë dhe ka pranuar se tani po i vlerëson ato për diagnostikimin e koronavirusit.

SureScreen Diagnostics me seli në Derby ka krijuar një test i cili dyshohet se mund të përcaktojë me 98 përqind siguri nëse një person është i infektuar. Firma private thotë se testi i saj është vërtetuar dhe tashmë është duke u përdorur në Mbretërinë e Bashkuar, Irlandë, Gjermani, Spanjë, Zvicër, Hollandë, Turqi, Emiratet e Bashkuara Arabe, Kuvajt dhe Oman.

Një kompani tjetër britanike, e quajtur Mologic, po punon për të zhvilluar një test të lirë dhjetë minutëshe për të ndihmuar në luftimin e pandemisë në vazhdim në Afrikë. Një total prej 1 milion  paund nga paketa e parandalimit të koronavirusit të qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar dhe financimit të kërkimit i është dhënë firmës.

Shpresohet që brenda rreth tre muajsh ndërmarrja të jetë në gjendje të zhvillojë një test 10-minutësh dhe ta shesë atë për më pak se 1 dollarë amerikanë. Instituti I Shendetit Publik Britanik dje paralajmëroi publikun të mos përdorë teste të tilla mes frikës se ato nuk janë të besueshme, duke thënë se ka 'pak informacion mbi saktësinë e testeve'. 19 infeksion '.

Metodat zyrtare të bazuara në shkëmbim kërkojnë nga 24 deri në 48 orë që rezultatet të kthehen nga laboratori. Drejtori i SureScreen Diagnostics tha: Ne kemi punuar shumë për të prodhuar një test të COVID19 që mund të përdoret në anën e pacientit, me gjak kapilar, të marrë lehtësisht nga majat e gishtave të dikujt dhe t'i diagnostikojë brenda 10 minutave.


Më të lexuarat