Secondary Adv

10 vendet qe nuk njohin shtetesine e dyfishte

Share on Google+

Shtetësia e dyfishtë është një situatë ku individëve u lejohet të jenë shtetas të dy ose më shumë vendeve. 

 

Gjithashtu i njohur si kombësi e dyfishtë, mbajtësi ka detyrime ligjore, si dhe të drejta në vendet ku ai ose ajo është shtetas. Ligji i disa vendeve lejon një shtetësi të dyfishtë, ndërsa vendet e tjera kanë ligjëruar kundër shtetësisë së dyfishtë.

 

Vende që nuk e njohin shtetësinë e dyfishtë

Ka shumë vende që nuk njohin shtetësi të dyfishtë. Këto vende nuk kufizohen vetëm në kontinente, por gjenden në të gjithë globin. Andorra, Azerbajxhan, Bahamas, Bahrein, Bjellorusi, Botsvana. Bhutan, Oman, Malajzi dhe Kina ndalojnë shtetësinë e dyfishtë. Sidoqoftë, disa vende mund të ofrojnë përjashtime. Për shembull, në Azerbajxhan, Presidenti mund t'u ofrojë kombësi të dyfishtë njerëzve me rëndësi të veçantë, siç gjykohet nga zyra e Presidencës. 

 

1 Andorra

2 Azerbajxhani

3 Bahamas

4 Bahreini

5 Bjellorusia

6 Botsvana

7 Butani

8 Kinë 

9 Kubë

10 Kongo


Më të lexuarat