Secondary Adv

10 lideret me te paguar ne bote

Share on Google+

Udhëheqësit në mbarë botën fitojnë paga të ndryshme në varësi të sa të pasura dhe të suksesshme janë vendet e tyre ose nga sa u lejojnë sistemet e vendeve të tyre.  

 

Kush janë udhëheqësit më të paguar në botë për momentin? Kjo është ndoshta një nga pyetjet më të shtruara në lidhje me udhëheqësit në mbarë globin. Pa asnjë dyshim, të qenurit udhëheqës i jep çdo personi një masë të jashtëzakonshme të fuqisë dhe ndikimit për të ushtruar. Roli i udhëheqjes i dhuron shumë prestigj personit të nderuar me të dhe i vendos ato shumë larg qytetarëve të zakonshëm. 

 

Të ngarkuar me përgjegjësinë për të marrë vendime të mëdha që do të prekin çdo person brenda territorit të tyre, liderët botërorë kanë fuqinë të vendosin fatin e të gjithë vartësve të tyre, të cilët kërkojnë prej tyre për drejtim dhe mbrojtje.

 

Udhëheqësit e disa prej vendeve më të zhvilluara në botë duhet të fitojnë më shumë paga sesa liderët e kombeve më pak të fuqishëm, por jo shpesh është kështu. Sidoqoftë, një gjë është e zakonshme për të gjithë ata, dhe është fakti që shumë prej këtyre krerëve të shteteve fitojnë të ardhura që tejkalojnë pagën e qytetarëve mesatar në vendet e tyre.  

 

1. Lee Hsien Loong - Kryeministër i Singaporit 

Paga 1,610,000 dollarë

2. Carrie Lam - Shefi Ekzekutiv i Hong Kongut 

Paga - 568.400 dollarë

3. Ueli Maurer - President i Zvicrës 

 Paga - 482.958 dollarë 

4. Donald Trump - President i Shteteve të Bashkuara të Amerikës 

 Paga - 400,000 dollarë 

5. Scott Morrison - Kryeministër i Australisë 

Paga - 378.415 dollarë

6. Angela Merkel - Kancelare e Gjermanisë 

 Paga - 369,727 dollarë

7. Jacinda Ardern - Kryeministre e Zelandës së Re 

 Paga - 339.862 dollarë

8. Mohamed Ould Abdel Aziz - President i Mauritania 

 Paga - 330,000 dollarë

9. Sebastian Kurz - Kancelari i Austrisë 

 Paga - 328.584 dollarë 

10. Xavier Bettel - Kryeministër i Luksemburgut 

 Paga - 278.035 dollarë


Më të lexuarat