Secondary Adv

10 monedhat me te tregtuara ne bote

Share on Google+

Tregtimi i këmbimit valutor, ose tregtia Forex, është një biznes fitimprurës që përfshin shkëmbimin e monedhës midis miliona njerëzve, bizneseve dhe subjekteve.

 

Transaksionet mund të jenë aq të thjeshta sa të këmbehen disa dollarë për monedhën vendase gjatë udhëtimeve. Po kështu, Forex mund të jetë aq komplekse sa investimi në biznese të mëdha ose depozitimi i parave në llogaritë bankare të huaja. Globalizimi, udhëtimi dhe Interneti ua lehtësuan njerëzve investimin në vendet e tjera.

 

Megjithëse të gjitha monedhat i shërbejnë qëllimit të tyre, ekzistojnë dhjetë monedha që janë më të njohura se të tjerët. Ato përdoren për arsye të ndryshme, dhe një kuptim themelor i këtyre monedhave mund t'ju ndihmojë të kuptoni më mirë edhe llojet e tjera të monedhës. 

 

Dollari i Zelandës së Re

Dollari i Hong Kong

Renminbi Kinez

Franga Zvicerane

Dollari Kanadez

Dollari Australian

Paundi

Jeni Japonez

Euro

Dollari Amerikan


Më të lexuarat