Secondary Adv

10 vendet me nivelin me te ulet te papunesise

Share on Google+

ILO (Organizata Ndërkombëtare e Punës) pretendon se mbi 2018% e forcës totale të punës në botë ishte e papunë në vitin 2018.

  

Papunësia ndodh kur individët mbi një moshë të caktuar nuk janë të vetëpunësuar ose në punë të paguar. Shkalla e papunësisë i referohet numrit të individëve pa punë si përqindje e fuqisë punëtore të rajonit. Ekonomistët përdorin papunësinë për të përcaktuar shëndetin e një ekonomie të caktuar. Një shkallë e ulët papunësie do të thotë që ekonomia e një rajoni po maksimalizon rezultatet ndërsa rrit standardet e jetesës dhe ngre rritjen e pagave. Disa nga vendet me nivelin më të ulët të papunësisë në botë përfshijnë: 

 

10. Katari - 0.14%

9. Nigeria - 0.26%  

 

8. PDR Lao - 0,57%

7. Tajlanda - 0.69% 

 

6. Bahreini - 0.97%

5. Ruanda - 0.99%

  

4. Tonga - 1.02%

3. Kamboxhia - 1.02% 

 

2. Nepali - 1.25%

1. Afganistani - 1.52%


Më të lexuarat