Secondary Adv

10 vendet me te varfera ne Europe

Share on Google+

Shumë kombe evropiane kanë përjetuar vështirësi të vazhdueshme ekonomike pas shpërbërjes së Bashkimit Sovjetik më shumë se dy dekada më parë. 

 

Më shumë se 731 milion njerëz që jetojnë në 44 vende të ndryshme janë pjesë e ekonomisë së Evropës. Megjithëse pasuria e kombeve evropiane ndryshon shumë, madje edhe vendet më të varfëra të Evropës janë shumë më lart se vendet më të varfëra të botës. Vendet më të varfëra të Evropës janë zakonisht ato që u prekën rëndë nga rrëzimi i Bashkimit Sovjetik.

 

Ndërsa shumica e vendeve të Evropës janë shumë të zhvilluara dhe kanë PBB për frymë më të lartë se mesatarja botërore, disa kombe ende duhet të performojnë shumë mirë për të arritur me këta liderë evropianë. Këtu, ne sjellim disa nga vendet më të varfra në Evropë dhe statusin e ekonomive  të tyre. 

  

10. Bullgaria - 9.267 dollarë

9. Mali i Zi - 8 652 dollarë

8. Serbia - 7,243 dollarë 

7. Bjellorusia - 6.306 dollarë

6. Maqedonia e Veriut - 6,100 dollarë

5. Bosnja dhe Hercegovina - 5,674 dollarë

4. Shqipëria - 5,289 dollarë

3. Kosova - 4,403 dollarë

2. Moldavia - 3,218 dollarë

1. Ukraina - 2.963 dollarë


Më të lexuarat