Secondary Adv

10 kompanite me te medha mediatike ne bote

Share on Google+

Kompanitë mediatike janë një pjesë e rëndësishme e peizazhit modern të argëtimit. 

 

Duke qenë se ata janë përgjegjës për prodhimet e mediave masive në platforma si televizion, radio, botim, filma dhe internet, shumica e njerëzve hyjnë në kontakt me punën e tyre çdo ditë, pavarësisht nëse e realizojnë atë apo jo. Në botën e sotme gjithnjë e më të monopolizuar, konglomeratet e mediave masive janë duke u bërë më të zakonshme. 

 

Këto grupe janë zakonisht kompani masive që zotërojnë shumë kompani të tjera që janë të përfshira në prodhimin e mediave. Shumë nga veprat më të njohura sot ia kanë borxh ekzistencën e tyre këtyre institucioneve mediatike. Kjo listë do të rendisë dhjetë më të mëdhenjtë nga këto korporata mediatike, bazuar në shifrat e të ardhurave për vitin 2018.  

 

10. Sony Entertainment 

9. Apple Inc.

8. News Corp. Ltd. / 21st Century Fox

7. Charter Comm. Inc.

6. Tencent Holdings

5. Facebook, Inc.

4. The Walt Disney Company

3. Comcast

2. Alphabet Inc. 

1. AT&T  


Më të lexuarat