Secondary Adv

Krijohen dy aplikacione per Covid - 19

Share on Google+

Zhvilluesit janë duke përdorur aftësitë e tyre për të ndihmuar njerëzit  të shmangin ata që janë testuar pozitivë me koronavirus. 

 

Dy aplikacione të reja përdorin të dhënat e vendndodhjes për të njoftuar përdoruesit nëse janë këmbyer me një individ që është i infektuar nga virusi.

Private Kit: I sigurt, i zhvilluar nga MIT, lejon që ata me koronavirus të ndajnë të dhënat e vendndodhjes së tyre, duke i lejuar të tjerët të marrin një alarm nëse vijnë në kontakt me individin. Krijuesit e saj kanë vërejtur që të dhënat e përbashkëta janë të koduara dhe shkëmbimi i informacionit ndodh vetëm në zgjedhjen e përdoruesit.

Një tjetër aplikacion, i bërë nga Bosco përqendrohet në mbajtjen e fëmijëve të sigurt duke analizuar vendndodhjen e tyre dhe ndërtimin e një harte duke përdorur të dhëna që janë referuar me Ministrinë e Shëndetësisë, të dhëna të testeve të konfirmuara. Koronavirusi nga Wuhan, Kina është një virus që nuk është parë asnjëherë para këtij shpërthimi.   

Ai filloi në dhjetor 2019 dhe që nga ajo kohë ka infektuar më shumë se 164 vende në të gjithë globin. Që nga e Mërkura pasdite, ka pasur më shumë se 230,000 raste dhe mbi 9,000 vdekje të raportuara. Tani MIT shpreson ta bëjë procesin më të lehtë me një aplikacion të ri që lejon publikun të dijë përmes smartphone-it të tyre.

Private Kit: është një teknologji e parë e kontaktit të drejtuar nga MIT, e lirë, me burim të hapur dhe privacy, që u ofron përdoruesve individualë informacione mbi bashkëveprimin e tyre me COVID-19, ndërsa gjithashtu fuqizon përpjekjet e qeverive për të përmirësuar një shpërthim të epidemisë.


Më të lexuarat