Secondary Adv

Krijohet respiratori qe prodhohet ne kohe te shkurter

Share on Google+

Ekspertët britanikë janë duke zhvilluar një respirator prototip të bërë nga pjesët jashtë raftit që mund të montohen shpejt në laboratorë të vegjël ose punishte. 

 

Ekipi nga Universiteti i Oksfordit dhe King's College London synon të rrisë kapacitetin e Mbretërisë së Bashkuar për të prodhuar ventilatorë për të përmbushur mungesa e shkaktuar nga COVID-19. 

Studiuesit do të duhet të demonstrojnë besueshmërinë dhe sigurinë e dizajnit në mënyrë që të marrin miratimin rregullator për dizajnin e propozuar. Sidoqoftë, ekipi parashikon që prodhimi të fillonte në të gjithë vendin brenda 2-3 muajve.

Kjo situatë e jashtëzakonshme kërkon një përgjigje të jashtëzakonshme, tha inxhinieri  nga Universiteti i Oksfordit. Ne kemi krijuar një respirator të thjeshtë dhe të fortë i cili do të shërbejë për detyrën specifike të menaxhimit të pacientëve shumë të sëmurë gjatë kësaj krize, shtoi profesori Farmery. 

Ekipi shpreson që një prototip që plotëson nevojat e stafit të kujdesit shëndetësor dhe standardet e sigurisë dhe të performancës së Agjencisë Rregullatore për ilaçe dhe produkte shëndetësore në Mbretërinë e Bashkuar (MHRA) mund të zhvillohen brenda disa javësh.

Pas kësaj, pritet që një rrjet prodhimi në shkallë të plotë të mund të krijohet brenda rreth 2-3 muajve, me potencialin që universitetet, industria e madhe dhe ndërmarrjet e vogla dhe të mesme t'i ndërtojnë ato për të kërkuar shërbime lokale NHS.


Më të lexuarat