Secondary Adv

10 mitet qe nuk duhen besuar rreth Covid-19

Share on Google+

Këto janë disa shembuj të miteve të vazhdueshme për Coronavirus (SARS-COV-2) për të cilat duhet të ndaloni së besuari.

 

Shumica e njerëzve tashmë janë shqetësuar pak nga virusi, dhe nuk ndihmon që të ekzistojnë disa mite të vazhdueshme që mund të përkeqësojnë situatën. Këtu kemi mbledhur disa nga ato më të zakonshmet që ndahen rreth asaj që vërtet duhet t'i injoroni. 

 

Pra, pa ado më tej, këtu janë disa mite të vazhdueshme në lidhje me SARS-CoV-2 që bëjnë raundet. Mjerisht, keqinformimi në kohë si kjo është, mirë, kronike. Kjo listë është larg nga shteruese dhe nuk është në asnjë rend të veçantë. 

 

1. Klima e nxehtë dhe e lagësht nuk rrit transmetimin e COVID-19

2. Po kështu moti i ftohtë, si bora, do të vrasë virusin

3. Pakot nga Kina mund t'ju infektojnë

Ky është edhe një mit i zakonshëm për Coronavirus (SARS-CoV-2). Ndërsa virusi mund të mbijetojë në sipërfaqe për disa ditë, ju jeni akoma i sigurt për të marrë pako nga Kina.

 

4. Hudhra dhe vitamina C mund të ndihmojnë në mbrojtjen nga virusi

Ngrënia e hudhrës nuk do të ndalojë virusin. Aktualisht nuk ka asnjë provë që të hash hudhra të sjell ndonjë përfitim kundër virusit, sipas OBSH.

 

5. Coronavirus (SARS-CoV-2) do pësojë mutacione dhe komplikacione me përdorimin e Ibuprofen

 

6. Me sa duket disa njerëz mendojnë se virusi është përhapur nga mushkonjat dhe qentë

Ju ndoshta keni kuptuar tashmë që ky është një mit, por, për fat të keq, ka disa njerëz që përhapin këtë pretendim qesharak. Meqenëse virusi është një sëmundje e frymëmarrjes, ai përhapet kryesisht përmes pikave të krijuara kur individët e infektuar kolliten ose teshtijnë.

 

7. Llambat UV janë thjesht perfekte për dezinfektimin e duarve tuaja

Ndërsa është sigurisht e vërtetë që lloje të caktuara të dritës UV vrasin shumë patogjenë, nuk këshillohet të përdorni llamba UV për të sterilizuar duart tuaja ose pjesë të tjera të lëkurës tuaj.

 

08. virusi prek vetëm njerëzit e moshuar, apo jo?

Ky është padyshim një mit. Virusi është treguar se infekton njerëz të të gjitha moshave. Por, të moshuarit dhe ata me kushte mjekësore ekzistuese (si astma, diabeti, sëmundjet e zemrës) duket se goditen më rëndë nga SARS-CoV-2.

 

09. Maskat të mbrojnë nga infektimi

Mjaft çuditërisht, maskat që keni bërë vetë nuk ka gjasa të jenë efektive. Disa shembuj kanë përfshirë maska ​​me fytyrë të plotë të bëra nga shishe uji të vjetëra deri në qese plastike. Nëse vërtet dëshironi të vishni një maskë, merrni parasysh që të merrni një maskë gjysmë të fytyrës ose fytyrë të plotë me filtra të veçantë FFP3 të ngjashëm me ato të veshur nga punëtorët. 

 

10. Nëse dikush preket nga COVID-19 ka nevojë për antibiotikë

Ju mund të habiteni kur mësoni se ky është, me të vërtetë, një mit. Antibiotikët janë të krijuar, dhe vetëm luftojnë, infeksione bakteriale, jo viruse. Ata do të jenë plotësisht të paefektshëm. Por, nëse infektoheni nga 2019-nCoV, ka shumë të ngjarë që gjithashtu do t'ju përshkruhen antibakterialë për të parandaluar bashkë-infeksionet nga bakteret patogjene.


Më të lexuarat