Secondary Adv

Industrite me te fuqishme ne bote per 2020

Share on Google+

Industritë prodhuese janë gjithnjë në zhvllim por vetëm disa prej tyre sigurojnë të ardhura marramendëse, duke u futur në listën e 10 industrive më të fuqishme në botë.

 

1. Kompanitë globale të Sigurimit të Jetës dhe Shëndetit

 Të ardhurat për vitin 2020: 4,894,8B dollarë 

 

2. Fondet globale të pensioneve 

Të ardhurat për vitin 2020: 4,221,0B dollarë

 

3. Shitjet globale të automjeteve

Të ardhurat për vitin 2020: 3,978,6B dollarë

 

4. Tregu global I pasurive te patundshme

Të ardhurat për vitin 2020: 3,963,9B dollarë

 

5. Prodhimi Global i Naftës dhe Gazit

Të ardhurat për vitin 2020: 3,325,4B dollarë

 

6. Prodhim global i automjeteve 

 Të ardhurat për vitin 2020: 2,976,5B dollarë

 

7. Transportuesit Global të Sigurimit të Përgjithshëm Direkt

 Të ardhurat për vitin 2020: 2,580,7B dollarë  

 

8. Prodhimi global i pjesëve dhe aksesorëve të automjeteve

Të ardhurat për vitin 2020: 2,500,4B dollarë

 

9. Bankat komerciale globale

Të ardhurat për vitin 2020: 2,341,0B dollarë 

 

10. Turizmi global

Të ardhurat për vitin 2020: 1,703,3B dollarë


Më të lexuarat