Secondary Adv

Testohet kura e pare eksperimentale ndaj Covid-19

Share on Google+

Me më shumë se 423.670 raste të konfirmuara të koronavirusëve në të gjithë botën, shkencëtarët po kërkojnë dëshpërimisht për trajtime për sëmundjen COVID-19.

 

Tani, mjekët në New York kanë zbuluar planet për të testuar një terapi eksperimentale që përdor gjakun nga njerëzit që janë shëruar nga sëmundja.

Terapia, e njohur si plazma konvulsive, përfiton nga antitrupat që luftojnë virusin që janë të pranishëm në gjakun e njerëzve pasi të shërohen nga sëmundja. Për testin, studiuesit do të mbledhin plazmën nga gjaku i pacientëve të shëruar me COVID-19.

Antitrupat më pas do të merren nga plazma, përpara se të injektohen te njerëzit e sëmurë me virusin. Duke folur në një konferencë, Guvernatori Cuomo shpjegoi: Ka pasur teste që tregojnë kur një person injektohet me antitrupa, që më pas stimulojnë dhe promovojnë sistemin e tyre imunitar kundër asaj sëmundje.

është një test për njerëzit që janë në një gjendje të rëndë, por Departamenti i Shëndetit në New York ka punuar për këtë me disa prej agjencive më të mira të kujdesit shëndetësor në Nju Jork, dhe ne mendojmë se do të fillojë që këtë javë.

Terapia plazmatike konvalente është përdorur për më shumë se 100 vjet, madje është përdorur edhe gjatë pandemisë së gripit të vitit 1918. Siç qëndron, aktualisht nuk ka ndonjë trajtim specifik për koronavirusin. Antibiotikët nuk ndihmojnë, pasi ato nuk funksionojnë kundër viruseve.


Më të lexuarat