Secondary Adv

Rainbow Tree, kulla rezidenciale prej druri

Share on Google+

Arkitekti me qendër në paris, Vincent Callebaut ka zbuluar planet për një ndërtesë kryesisht banimi me përdorim të përzier në Cebu, një nga ishujt më të mëdhenj në Filipine.

 

Ndërtuar nga druri, kulla 32-katëshe, 377 metra është projektuar me ballkone të verdhë, të afta për të akomoduar një përzgjedhje të larmishme të jetës së bimëve.

Callebaut titulloi projektin "pema e ylberit", një emër që i referohet një peme shumëngjyrëshe në rajon. Pema e ylberit e Callebaut është një pirg gjeometrik i mahnitshëm i 1,200 moduleve të parafabrikuara të drurit.

Ky interpretim modern i tipologjisë antike do të ndërtohet duke përdorur lëndë druri të petëzuar (CLT), një material që kërkon shumë më pak energji sesa betoni ose çeliku, dhe nuk gjeneron gaze serë.

Bodrumi i kullës përmban 120 hapësira parkimi, ndërsa kati i parë strehon një restorant hotelierie, një holl dhe hapësirë ​​për biçikleta të parkuara. Katet 9-31 përmbajnë 13 apartamente për kat, me një fermë ‘qielli’ urbane, duke prodhuar fruta, perime dhe alga, që gjenden në katin e 31-të.

çatia krenohet me 17,760 metra katrorë panele diellore fotovoltaike dhe termike. vlerësohet se 30,000 bimë, shkurre dhe pemë të mbjella në kullë do të kapin 150 ton dioksid karboni nga atmosfera para se ta shndërrojnë atë në oksigjen përmes fotosintezës natyrore.  


Më të lexuarat