Secondary Adv

Krijohet testi inteligjent per COVID-19

Share on Google+

Një ekip i shkencëtarëve në Mbretërinë e Bashkuar kanë zhvilluar një pajisje të re të testimit inteligjent për COVID-19 (koronavirus).

 

Duke përfshirë inteligjencën artificiale, përpunimin e figurave dhe virologjinë molekulare, studiuesit nga një treshe e universiteteve britanike kanë zhvilluar një pajisje që mund të zbulojë virusin në 30 minuta duke përdorur një aplikacion smartphone.

Pajisja do t'u lejojë atyre që janë izoluar të testojnë veten e tyre, ndërsa punonjësit e kujdesit shëndetësor mund të testojnë pacientët dhe veten e tyre, të ngadalësojnë përhapjen e pandemisë dhe të lehtësojnë barrën për shërbimin shëndetësor kombëtar të vendit.

Ekipi është duke e adaptuar atë për të zbuluar COVID-19 te njerëzit dhe urgjentisht ka nevojë për mbështetës për ta prodhuar atë në masë. Secila pajisje e lidhur me telefonin inteligjent të lidhur me baterinë dhe me dorë do të kushtojë rreth 118 dollarë dollarë. Në gjysmë ore, mund të përcaktojë nëse dikush ka COVID-19.

Mostrat nuk kanë nevojë të shkojnë në një laborator dhe e njëjta pajisje mund të testojë gjashtë persona në të njëjtën kohë me një kosto prej rreth 4 paund për person. Ekipi po punon gjithashtu për të shtuar një funksionalitet tele-medicinal në aplikacionin celular që mund të kontrollojë pajisjen, dhe të ndjekë lëvizjen e përdoruesit.

Këto komplete, të cilat përfshijnë marrjen e një pike gjakuvnga gishti, e cila më pas analizohet, do të shiten në farmaci dhe do të shpërndahen në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar nga amazon.


Më të lexuarat