Secondary Adv

5 rastet kur Covid -19 u parashikua ne kohet e sotme

Share on Google+

Gjatë historisë, gjithmonë ka pasur individë që kanë pretenduar të profetizojnë të ardhmen.  

 

Qysh në Greqinë e lashtë, priftërinjtë dhe figura të tjera të shquara janë lartësuar në bashkësitë e tyre si shikues dhe folës të së vërtetës. Pavarësisht nëse është folur apo jo e vërteta, ajo ka ndodhur. Krahas kësaj, ka pasur edhe nga ata që rastësisht kanë pasur aftësi të shohin se cilat ngjarje madhore mund të vijnë në botë.

 

Pandemia e koronavirusit e vitit 2020 pa dyshim do të zbresë në histori si një kohë e mrekullueshme, një kohë në të cilën njerëzimi luftoi së bashku në të gjithë globin, dhe jeta ndryshoi në mënyrë drastike, edhe nëse vetëm përkohësisht. Këtu janë pesë raste të kultures moderne që parashikuan këtë moment në kohë. 

 

5. The Eyes of Darkness nga Dean Koontz

Koontz ka të ngjarë që thjesht po e shkatërronte imagjinatën kur ai erdhi me një armë biologjike imagjinare  të quajtur "Wuhan-400". Ai shkroi për të në romanin e tij, "Sytë e errësirës", dhe nuk ishte tamam i njëjtë me COVID-19, por ideja ishte e ngjashme. Një virus që del nga Wuhan në Kinë do të vriste masivisht njerëzit.

 

Dallimi është se virusi Wuhan-400 ishte imagjinuar si një armë biologjike imagjinare e projektuar nga kinezët, i cili COVID-19 nuk është ashtu. Virusi Wuhan-400 gjithashtu ishte imagjinuar të kishte një normë 100% të vdekshmërisë dhe COVID-19 ka të ngjarë të ndalojë në rreth 1%, por ne vërtet nuk e dimë përfundimisht.

 

4. Simpsons

Përsëri, parashikimi nuk ishte i saktë, por tifozët e Simpsons kanë publikuar në Twitter për të treguar se si shfaqja e tyre e preferuar parashikoi forcën e koronavirusit. Në një episod nga 1993, banorët e Springfield ishin të etur për të blerë lëngje, një produkt që ishte i njohur, në atë kohë.

 

Punëtorët e fabrikës në Azi që bënin makinat në shfaqje u treguan duke kollitur në lëngje para se t’i paketonin dhe t’i dërgonin në Amerikën e Veriut. Punëtorët supozohej të kishin “Gripin Osaka”, i cili më pas u përhap në mënyrë liberale rreth Springfield. 

 

3. Bill Gates

Ndoshta Gates nuk është saktësisht pjesë e kulturës moderne që u transmetohet përmes mediave masive të rinjve, por ai e gjen veten në media aq shpesh sa të gjithë dimë për të. Ai është popullor. Dhe ishumë mirë-lexuar. Ndoshta është e gjithë kjo njohuri e mahnitur që e ka lejuar atë të pozojë pa dashje si një profet COVID-19.

 

Pas një bisede për TED në 2015, ai deklaroi se bota nuk ishte e gatshme për pandeminë tjetër. Më vonë, në 2018, në një diskutim mbi epidemitë e organizuar nga Massachusetts Medical Society dhe New England Journal of Medicine, ai parashikoi që një pandemi mund të ndodhë brenda dhjetë viteve.

 

2. Filmi Contagion

Cfarë parashikimi i përsosur ishte ky. Filmi, Contagion, doli në 2011 dhe tregon historinë e një virusi që vjen nga një lakuriq nate. Vaska e infektuar hedh një pjesë të frutave të ngrira pjesërisht, të cilat hahen nga një derr. Derri është therur dhe hahet nga njerëzit, dhe ju tani po jetoni pjesën tjetër të historisë.

 

është e pasigurt se nga ka ardhur COVID-19 por shumë ekspertë dyshojnë se ajo vjen edhe nga lakuriqët, të cilët kanë sistem imunitar të mahnitshëm në krahasim me ne. Lakuriqët kanë një indeks të lartë të viruseve në pështymën e tyre, duke përfshirë koronaviruset, duke i bërë ata strehuesin ideal.

 

1. End of Days: Parashikimet dhe profecitë për fundin e botës

Ky libër u shkrua nga Sylvia Browne dhe Lindsay Harrison në vitin 2008, duke thënë: "Rreth vitit 2020 një sëmundje e rëndë si pneumonia do të përhapet në të gjithë globin, duke sulmuar mushkëritë dhe tubat bronkial dhe duke rezistuar ndaj të gjitha trajtimeve të njohura Browne gjithashtu deklaroi se sëmundja papritmas do të zhduket e cila nuk ka gjasa, dhe pastaj do të rishfaqet pas dhjetë vjetesh. Dhe pastaj shpërndahet në të gjithë planetin.


Më të lexuarat