Secondary Adv

10 vendet me ndryshimet me te medha te ores

Share on Google+

Përfshirë territoret e saj jashtë shtetit, Franca përdor 12 zona të ndryshme kohore, më shumë se çdo vend tjetër në botë. 

 

Zonat kohore janë një koncept i rëndësishëm në matjen e kohës nëpër rajone të ndryshme të botës. Një zonë kohore është një term i përdorur për të përshkruar një zonë në glob, ku koha standarde e njëtrajtshme duhet të respektohet për qëllime sociale, tregtare ose ligjore. Zona kohore ndjek kufirin e rajoneve dhe vendeve sepse është më e lehtë për një zonë afër njëra-tjetrës për të mbajtur të njëjtën kohë.

 

Koha lokale brenda një zone kohore përcaktohet nga ndryshimi ose kompensimi i saj nga koha standarde botërore e quajtur Koha Universale e Koordinuar (UTC) e shprehur si UTC- ose UTC +. Shumica e zonave të kohës kompensohen nga UTC me orë të tëra specifike ndërsa të tjerët kompensohen me 30 ose 45 minuta (UTC-2, UTC + 03: 45 ose UTC-5: 30). Disa nga vendet me numrin më të madh të zonave kohore në botë gjenden më poshtë. 

 

Franca

Pjesë të ndryshme të Francës përdorin ose Kohën e Evropës Qendrore (UTC + 01: 00) ose orën e Verës në Evropën Qendrore (UTC + 02: 00). Vendi përdor 12 zona kohore, më të larta në botë sepse ka disa territore jashtë shtetit.

 

Shtetet e Bashkuara

Shtetet e Bashkuara dhe territoret e saj janë të ndara në nëntë zona standarde kohore me ligj. Sidoqoftë, ekzistojnë dy zona shtesë, por jozyrtare, gjithashtu. Shumica e Shteteve të Bashkuara përdorin kohën e kursimit të ditës (DST) për shumicën e muajve të vjeshtës, pranverës dhe verës.

 

Rusia 

Rusia ka 11 zona kohore që variojnë nga UTC + 02: 00 deri në UTC + 12: 00. Sidoqoftë, DST nuk përdoret në vend. Këto zona kohore përfshijnë Kaliningrad, Moskë, Samara, Yekaterinburg, Omsk, Krasnoyarsk, Irkutsk, Yakutsk, Vladivostok, Magadan, dhe Kamchatka.

4 Antarktida 10+

5 Mbretëria e Bashkuar 9

6 Australia 8

7 Kanada 6

8 Mbretëria e Danimarkës 5

9 Zelanda e Re 5

10 Brazili 4 


Më të lexuarat