Secondary Adv

Cilat shtete paten bllokimet me efektive

Share on Google+

Me kaq shumë dezinformata dhe polemika që kanë të bëjnë me bllokimet mund të jetë e dobishme të shikoni se si vendet e tjera i kanë zbatuar me sukses ato.  

 

Kur bëhet fjalë për masat e mbylljes COVID-19, është e qartë se një madhësi nuk i përshtatet të gjithave. Shtetet e Bashkuara dhe vendet e tjera janë kritikuar gjerësisht për mënyrën se si po marin masat, dhe ka pasur protesta në Karolinën e Veriut, Michigan dhe shtete të tjera. 

Që nga 3 maj, Vox.com raportoi 245 protesta gjatë muajit prill dhe maj. Këto ishin kundër distancimit shoqëror dhe kufizimeve të tjera. Me kaq shumë dezinformata dhe polemika që kanë të bëjnë me bllokimet në Amerikë, mund të jetë e dobishme të shikoni se si vendet e tjera kanë zbatuar me sukses bllokimet. 

 

Zelanda e Re  

Eshtë raportuar se Zelanda e Re do të fillojë të heqë dorë nga mbyllja e saj shtatë-javore, duke filluar nga 14 maji. Kryeministri Jacinda Ardern deklaroi se kufizimet në udhëtimet shtëpiake, hapësirat publike, palestrat, restorantet, qendrat dhe kafenetë do të ishin qetësuese në faza. Shkollat ​​dhe baret do të hapen 18 maj. Qasja e tyre është përshëndetur për suksesin e saj në ndalimin e rritjes eksponenciale të virusit. Që nga 11 maji, ky vend prej 4,917,000 ka 1,147 raste dhe 21 vdekje. 

 

India 

Me një popullsi prej 1,378,085,450, India ka raportuar vetëm 67.1152 raste të koronavirusit dhe 2.206 vdekje. Ekzistojnë teori të ndryshme për këta numra të ulët, përfshirë këtu popullsinë kryesisht të re të vendit, virusi është më pak infektues, moti i nxehtë dhe "bllokimi i rëndë". India thuhet se kishte disa nga rregulloret më të rrepta të bllokimit në botë dhe filloi zbatimin e tyre në një fazë të hershme të rritjes së çështjeve. Politikat e kontrollit të zbatuara në vendin e punës dhe mbylljen e shkollës, transportin publik dhe ngjarjet publike. Kishte gjithashtu politika të rrepta qëndrimi në shtëpi.

 

Malajzia 

Ky vend aziatik gjithashtu zbatoi masa të rrepta bllokimi COVID-19 herët. Popullsia e tyre është afër 33 milion, dhe nga 11 maji i vitit 2020, ata raportuan 6.726 raste të konfirmuara dhe 109 vdekje. Kryeministri Muhyiddin Yassin mbylli kufijtë e vendit për dy javë në mes të marsit. Ekziston një urdhër lëvizjeje me kusht, e zgjatur deri më 9 qershor me disa lehtësime të kufizimeve.


Më të lexuarat