Secondary Adv

Vaksina e Covid mund te jete ne forme tablete

Share on Google+

Një vaksinë për koronavirusin që merret në formën e një tablete në vend të injeksionit do të shkojë në prova njerëzore, ka zbuluar një shkencëtar.    

 

Dr Sean Tucker, nga Vaxart, ka zbuluar se kompania e tij po teston disa tableta vaksinash, të cilat mund të provohen te njerëzit qysh në korrik. 

Shpresa është që ne dhe të tjerët do të jemi në gjendje të kemi doza shumë më të mëdha materiale, miliona e miliona doza deri në fund të vitit, deri në fillim të vitit të ardhshëm. Vaxart aktualisht ka disa vaksina të koronavirusit në zhvillim. Ne në thelb ndërtojmë ADN që kodojnë proteinat e Covid-19. 

Nëse e vendosni në zorrë në kontekstin e duhur, ju merrni një përgjigje të fortë imune te ato proteina. Sepse ne po e dërgojmë atë në një sipërfaqe të lagësht, mukozën e zorrëve, funksionon, është krijuar për të dhënë përgjigje imune në sipërfaqet e lagura siç është trakti respirator, i cili infekton Covid-19. 

Vaksinat aktualisht janë duke u testuar në minj, por mund të testohen te njerëzit brenda disa muajve. Dr Tucker shtoi: Ne jemi munduar t'i kuptojmë të gjitha vaksinat e ndryshme candidate që kemi kaluar përpara dhe jemi duke punuar se cilat funksionon më mire, u shpreh ai. 

Gjithçka deri më tani po shikon mirë në pikat e hershme. Mendoj se të dhënat sugjerojnë që do të kemi një zgjidhje vërtet efektive.


Më të lexuarat