Secondary Adv

Covid se shpejti mund te zbulohet brenda 1 minute

Share on Google+

Koronavirusi së shpejti mund të zbulohet duke kollitur në smartphonin tuaj.   

 

Kjo sipas një ekipi amerikan të kërkimit që punon në një sensor që mund të bashkohet në telefonin tuaj dhe t'ju japë një diagnozë brenda 60 sekondave. Shpresohet që sensori të jetë i disponueshëm në tre muajt e ardhshëm.

Pajisja parashikohet të kushtojë rreth 55 dollarë. Drejtuesi i projektit mendon se pajisja mund të luante një rol të dobishëm në ndjekjen e shpërthimeve të Covid-19. Ne e filluam këtë projekt rreth 12 muaj më parë. Ideja kryesore ishte që të mundësonim që njerëzit të kishin sensorin e tyre personal për të zbuluar Zikën në vendet ku udhëtojnë, u shpreh studiuesi.

Plani është që ta programojmë atë për të identifikuar Covid-19 në vend të tij. Prototipi për pajisjen është vetëm rreth një inç i gjerë dhe është krijuar për tu futur  në telefonin tuaj inteligjent ashtu si një karikues. Thuhet se lidhet me një aplikacion shoqërues përmes Bluetooth.

Një përdorues atëherë duhet të kollitet, teshtijë apo edhe të fryjë sensorin që ai të fillojë të punojë. Të gjitha nevojat e sensorit janë një pikëz e vogël e pështymës për të përcaktuar nëse keni Covid-19 apo jo. Plani është që sensori të ndryshojë ngjyrën, në mënyrë që të dini nëse keni coronavirus apo jo.

Rezultatet do të shfaqen gjithashtu në ekranin e smartphone tuaj përmes aplikacionit. Virusi zbulohet kur fillesat e ADN lidhen me proteina në sensorë. Kjo rezulton në rezistencë elektrike, duke treguar një rezultat pozitiv. 


Më të lexuarat