Secondary Adv

10 masat me efektive per te luftuar COVID-19

Share on Google+

Në funksion të parandalimit të përhapjes së pandemisë, qeveritë në të gjithë botën kanë zbatuar një sërë masash. 

 

Nga zbatimi i bllokimeve nacionale  tek rritja e qendrave të testimit, e deri tek mbyllja e kufijve, këto ishin disa nga masat që u morën gjatë këtyre muajve . Në të gjithë botën, shkencëtarët dhe politikanët kanë kërkuar mënyra për të luftuar pandeminë COVID-19. Që nga shpërthimi në Wuhan, Kinë në Dhjetor 2019, COVID-19 është përhapur në mbi 180 vende, me 3.781.896 raste dhe 264.437 vdekje të raportuara në të gjithë botën. 

 

Duke punuar për të ndaluar përhapjen e pandemisë, qeveritë në të gjithë botën kanë zbatuar një sërë masash. Nga zbatimi i bllokimeve nacionale tek rritja e qendrave të testimit, deri tek prezantimi i mënyrave të punës, shumë vende i janë afruar pandemisë në mbarë botën në mënyra të ndryshme. Sidoqoftë, 10 masa të veçanta të ndërmarra nga qeveritë në të gjithë botën janë dëshmuar të jenë më efektive. 

 

10. Aparate testimi 

9. Distancimi fizik 

8. Kufizimet e udhëtimit 

7. Mbyllja e Kufijve

6. Bllokimet 

5. Kabinat e Testimit me makinë 

4. Mbyllja e shkollës 

3. Puna në distancë 

2. Gjurmimi i kontaktit 

1. Projektet pilot 


Më të lexuarat