Secondary Adv

Nje cikel izolimi mund te vendoset deri ne 2022

Share on Google+

Një 'rikthim mbylljes' prej 50 ditësh dhe 30 ditë pushim duhet të vendoset deri në vitin 2022, thonë shkencëtarët britanikë.  

 

Një cikël alternativ prej 80 ditësh do të zvogëlojë numrin e vdekjeve Covid-19 dhe pranimet në njësitë e kujdesit intensiv, sipas hulumtimeve të reja. 

Intervalet e gjata mujore të distancës së qetë sociale do të pasoheshin me masa shumë më të ashpra, duke zgjatur pothuajse dy herë më shumë. Strategjia bazohet në formulat matematikore duke përdorur të dhëna nga 16 vende, dhe vlen për Mbretërinë e Bashkuar. 

Ekipi i tij ndërkombëtar beson se qasja është më e qëndrueshme për një afat të gjatë sesa metodat aktuale që minimizojnë transmetimin nga virusi nga personi në person. Këto përfshijnë distancimin social, izolimin e individëve të dyshuar të infektuar, mbylljen e shkollës dhe bllokimet. 

Modelet tona parashikojnë se ciklet dinamike të mbylljes 50-ditore të ndjekura nga një relaksim 30-ditor janë efektive në uljen e numrit të vdekjeve në mënyrë të konsiderueshme për të gjitha vendet gjatë gjithë periudhës 18 mujore. 

Cikli i rikthimit të një bllokimi të rreptë, 50-ditor, i ndjekur nga 30-ditë lehtësimi zvogëlojnë numrin R, ose shkallën riprodhuese të virusit, në 0,5 - shumë më poshtë se 1 kur rastet rriten në mënyrë eksponenciale.


Më të lexuarat