Secondary Adv

10 qytetet qe protestuan masat e izolimit

Share on Google+

Pandemia e COVID-19 duket prej më shumë se dy muajsh ka përparuar në faza, pa një afat kohor të përcaktuar. 

 

Faza e parë ishte faza kryesore e infeksionit, ku virusi u përhap gjithnjë e më shumë pa u menaxhuar. Faza e dytë pa rritje të distancës sociale, përmes mbylljes së bizneseve, shkollave dhe vendeve të grumbullimit publik si parqe, stadiume dhe plazhe. Faza e Tretë, ose Faza e Menaxhimit, parashikohet të zgjasë deri në vitin 2021. 

 

Protokollet e Menaxhimit Pandemik janë mënyra e re e jetës, duke udhëhequr mënyrën se si njerëzit grumbullohen, hanë, punojnë, udhëtojnë dhe bashkëveprojnë. Ajo po menaxhohet nga shoqëria, shkollat, ndërmarrjet dhe qeveritë. Ajo lidhet me mbajtjen veshur  të maskave ​​për fytyrën, protokolle sanitare dhe higjienike dhe kufizime në numrin e njerëzve që mund të mblidhen në një vend. 

 

 

Michigan 

Operacioni Gridlock "ishte një nga protestat e para të bllokimit të Shteteve të Bashkuara. Ndodhi në Kapitolin e shtetit Michigan në Lansing në 30 Prill 2020, dhe u drejtua nga Koalicioni Konservator i Michigan dhe Fondi i Lirisë së Michiganit. 

 

San Diego

San Diego Union-Tribune raportoi se qindra njerëz u mblodhën më 26 Prill, duke kërkuar që bizneset e zonës të rihapeshin. 

 

Portland, Oregon 

Më 2 maj, qindra u mblodhën kundër urdhrit të guvernatorit të Oregon Kate Brown Kate Brown për të qëndruar në shtëpi. Shteti ka qenë në mbyllje që nga 23 marsi. Shumica e bizneseve ishin të mbyllura dhe u zbatuan masa të rrepta për distancimin shoqëror. 

 

Shteti i New York-ut 

Ka pasur disa protesta në të gjithë shtetin e New York-ut, përfshirë Long Island, Buffalo dhe Albany. 

 

Santiago  

France24.com raportoi një përplasje të dhunshme midis policisë dhe protestuesve në Santiago, Kili, më 18 maj. Përfshirja në mbarë qytetin ka çuar në paralajmërime të mëdha për mungesat e ushqimit.  

 

Gjermani

Shumë protesta kundër bllokimit kanë ndodhur në qytetet gjermane, përfshirë Stuttgartin, Mynihun dhe Berlinin. Më 16 maj, më shumë se 5,000 u mblodhën në Stuttgart; policia duhej t'i zhvendoste ato në vende të ndryshme për të zbatuar distancimin shoqëror.

 

Varshavë

Gjatë fundjavës së 16 majit, policia duhej të përdorte gaz lotsjellës kundër protestuesve në Varshavë.

 

Londër 

Afro 50 protestues u mblodhën në Hyde Park më 16 maj në një demonstrim relativisht të vogël. Bllokimi i Londrës filloi në Mars.

 

Indi

Më 9 maj, punëtorët migrantë shkelën politikat e distancimit shoqëror në një protestë të organizuar për të rritur ndërgjegjësimin për gjendjen e tyre të vazhdueshme. 

 

Bruksel 

Në një protestë paqësore të 7 majit, punëtorët e restoranteve belge vendosën xhaketat e kuzhinierëve në sheshin Grand Place.


Më të lexuarat