Secondary Adv

Ja si do ndertohen hotelet post pandemike

Share on Google+

Studio Mansers Practice ka përshkruar sesi hotelet do adaptohen për të lejuar distancimin shoqëror kur të rihapen, dhe si do ndikohen modelet e ardhshme nga pandemia.  

 

Hotelet post-pandemike nuk do të kenë asnjë recepsionist dhe do të adoptojnë qasje pa kontakte, sisteme një-drejtimshe dhe dhoma më të mëdha me palestra të ndërtuara sipas The Manser Practice, i cili ka projektuar hotele të shumta duke përfshirë disa për Hilton. 

Koronavirusi gjithashtu mund të çojë në një refuzim të Airbnb, fundin e konferencave në hotel, dhe ndërtimin e dhomave të izolimit të ndërtuara me porosi. Studio parashikon që një fokus kryesor i dhomave të hoteleve në të ardhmen do të jetë pastërtia dhe heqja e kontaktit të panevojshme, diçka që është e vështirë të arrihet në hapësira të përbashkëta. 

Kjo mund t'i bëjë njerëzit të largohen nga shërbimet private me qira si Airbnb në favor të zinxhirëve më të mëdhenj hotelesh. Në afat të shkurtër, hotelet do të përshtaten për të minimizuar bashkëveprimin midis stafit dhe mysafirëve, me pritësit e zëvendësimit nga kontrolli pa prekje i kontrollit te temperaturës, ndërsa dyert do të hapen duke përdorur një smartphone. 

Në një shkallë më të gjatë kohore, Manser beson se koronavirusi do të ndikojë në ndarjen e hapësirës në hotele, me përparësi më të madhe të vendosur në dhoma te bollshme dhe një ulje të objekteve si salla konferencash dhe palestra. 

Një tjetër ndryshim i madh strukturor mund të jetë rivendosja e një lloj ashensori që ishte popullor në gjysmën e parë të shekullit të 20-të, i cili përbëhet nga një zinxhir i vazhdueshëm i ndarjeve të hapura për një ose dy persona, sesa një ashensor I mbyllur për shumë njerëz. 


Më të lexuarat