Secondary Adv

Nis faza 2 e testimit te vaksines se Covid

Share on Google+

Faza e dytë e testimit të vaksinës së koronavirusit e paracaktuar për të qenë "vrapuesi i parë" në luftën kundër COVID-19 ka filluar sot.   

 

Faza e parë e testimit në Universitetin e Oksfordit filloi në prill, dhe përfshiu 1.000 vullnetarë të rritur. Tani, më shumë se 10,000 vullnetarë, përfshirë mbi 70-vjeç dhe 5-12-vjeçarë, janë regjistruar në fazën e dytë të testimit. 

Studimet klinike po përparojnë dhe ne tani kemi filluar studime për të vlerësuar se sa vaksina shkakton përgjigje imune te të moshuarit, dhe për të provuar nëse mund të sigurojë mbrojtje në popullatën më të gjerë, u shprehën studiuesit. Faza 2 e studimit përfshin zgjerimin e diapazonit të personave në të cilët vlerësohet vaksina, për të përfshirë një numër të vogël të moshuarish dhe fëmijëve. Vullnetarët tani përfshijnë:

- Moshat 56-69

- Moshat mbi 70 vjeç

- Moshat midis 5-12 vjeç

Shkencëtarët tani do të vlerësojnë përgjigjen imune ndaj vaksinës tek njerëzit e moshave të ndryshme. Kjo do t'i lejojë ata të kuptojnë nëse ka ndryshime në sa mirë reagon sistemi imunitar te njerëzit e moshuar ose fëmijët. Pjesëmarrësit do të marrin një ose dy doza të vaksinës koronavirus ose një vaksinë të licencuar (MenACWY) që do të përdoret si një "kontroll" për krahasim. 

 

Studiuesit shpjeguan: Vaksina MenACWY është duke u përdorur si një vaksinë" kontrolli aktive "në këtë studim, për të na ndihmuar të kuptojmë reagimin e pjesëmarrësve ndaj ChAdOx1 nCoV-19. Vaksina, e quajtur ChAdOx1 nCoV-19, është bërë nga një virus ChAdOx1, i cili është një version i dobësuar i një virusi të zakonshëm I të ftohtit që shkakton infeksione në shimpanze, që është ndryshuar gjenetikisht në mënyrë që të jetë e mundur të rritet në njerëz. 

Studiuesit shpjeguan: Duke vaksinuar me ChAdOx1 nCoV-19, ne po shpresojmë që trupi të njohë dhe të zhvillojë një përgjigje imune ndaj proteinës Spike që do të ndihmojë në ndalimin e virusit SARS-CoV-2 nga hyrja në qelizat njerëzore dhe për këtë arsye të parandalojë infeksionin. 


Më të lexuarat