Secondary Adv

eCaravan, avioni me i madh elektrik ne bote

Share on Google+

Avioni elektrik më i madh në botë bëri fluturimin e parë të enjten ndërsa fluturoi për 30 minuta mbi Washington State, sipas prodhuesit magniX.   

 

Një pilot i vetëm u ngrit në 16.02 BST (08.02 PST) me avionin me 9 ndenjëse dhe fluturoi i ndjekur nga një aeroplan i vogël, duke zbritur në 16.32 BST (08.32 PST). 

Për të zhvilluar avionin, ekipi mori një Caravan Cessna Grand, një nga aeroplanët më të përdorur me rreze të mesme në botë, dhe e pajisi me një motor elektrik. Për provën e fluturimit avioni elektrik u ngrit dhe u ngjit në 2.500ft, ra në 1.000ft dhe më pas kaloi 25 minuta udhëtim mbi objektin e madh të aeroportit. 

E quajtur eCaravan, magniX shpreson të jetë në gjendje të ketë një version komercial në dispozicion të tij për shitje vitin e ardhshëm, me një distancë 100 milje. Avioni më i vogël i ndjekjes Cessna po bënte dy herë më shumë zhurmë sesa eCaravan i ri, sipas komentit në transmetimin live të nisjes. 

Ndërsa ishte në ajër, piloti i eCaravan kreu një numër manovrash për të provuar lëvizjen dhe sigurinë e avionit. Avionët elektrikë do të jenë më të lirë për të vepruar për shkak të nevojës së zvogëluar për karburante fosile, midis 40 përqind dhe 70 përqind më pak të shtrenjta për orë fluturimi. 

Teknologjia aktuale e baterisë mund të mbështesë një gamë deri në 500 milje në një avion me porosi të krijuar rreth përfitimeve të një motori elektrik.Tani që avioni i parë tregtar ka fluturuar me energji elektrike, kompanitë e baterive kanë filluar të punojnë më me zell në zgjidhjet e baterive të gatshme për hapësirën ajrore.


Më të lexuarat