Secondary Adv

Projekti i kulles me kopshte spirale

Share on Google+

NBBJ është përzgjedhur për të projektuar selinë e re të Vivo, kompania kineze e teknologjisë.   

 

I vendosur në rrethin e Bao Shenzhen, projekti merr formën e një kulle 32 katëshe të rrethuar me një seri tarracash jeshile të destinuara për të dhënë përparësi në shëndetin dhe mirëqenien e punonjësve. 

NBBJ projektoi selinë e re të Vivo për tu integruar brenda strukturës urbane të lagjes pa bllokuar pamjet drejt bregdetit. Spiralet e kullës ngrihen në një lartësi totale prej 150 metrash, dhe përmbajnë një pamje të jashtme xhami me panele horizontale që ofrojnë pamje gjithëpërfshirëse drejt oqeanit. 

Gjelbërimi gjendet në çdo kat, me zona të gjelbërta, duke siguruar vende që punonjësit të lidhen me natyrën, ndërsa shijojnë pushimin dhe vakte, të vendosura strategjikisht në të gjithë ndërtesën. Ndërtesa ka një kënd të angazhuar me brezin e gjelbër të qytetit, duke rritur më tej përvojën e këmbësorëve. 

Përveç hapësirave të punës jashtëzakonisht të mëdha, secili kat ka zona bashkëpunimi për punë dhe shoqërizim, si dhe hapësira më të qeta relaksimi. Nga një këndvështrim i qëndrueshmërisë, dizajni përdor sipërfaqe të përshkueshme dhe peizazhe, kudo që të jetë e mundur, për të promovuar kullimin në tokë.

Gjeometria e ndërtesës krijon vetë-hije gjatë verës dhe shton dritën e ditës në dimër. Ndërtimi i selisë së vivo filloi në maj të vitit 2020 dhe do të përfundojë në thelb deri në vjeshtën e 2025.


Më të lexuarat