Secondary Adv

Neptune, anija kozmike turistike

Share on Google+

Një projekt i ri do të dërgojë turistët në lartësi të reja duke i fluturuar ata 10,000 metra në stratosferë brenda një kapsulë nën presion të bashkuar me një tullumbace masive.    

 

Space Perspective njoftoi të enjten zhvillimin e 'Spaceship Neptun' të saj që mban nëntë persona dhe një mini bar, ku të gjitha do të ruhen në dritare të mëdha. 

'Cruise' do të thote një ngjitje dy-orëshe në atmosferë, ku më pas do të rri pezull mbi Oqeanin Atlantik edhe për dy orë të tjera. Fluturimet e provave pa pilot janë caktuar të fillojnë në fillim të vitit 2021 dhe firma shpreson të shesë bileta duke filluar nga viti 2024, por ato mund të kushtojnë rreth 125,000 dollarë. 

Për herë të parë, ne mund ta mundësojmë emocionin e fluturimit në hapësirë ​​për ju, eksploruesit tanë, në një mënyrë të sigurt, të rehatshme me kërkesa minimale fizike dhe aq thjeshtë sa hipja në avion, thuhet në faqen e internetit të kompanisë. 

Anija kozmike Neptun fluturon rreth 10,000 metra larg tokës, duke lejuar turistët të kapin pamjet mahnitëse. I gjithë udhëtimi është gjashtë orë, dy orë për të arritur në lartësinë mbidetare, dy orë në atmosferë dhe më pas një zbritje dy-orëshe në Tokë. 

Faqja e internetit sugjeron që lundrimet do të zhvillohen menjëherë para lindjes së diellit. Kompania planifikon të nisë balonat dhe kapsulën e saj nga Qendra Hapësinore Kennedy në Cape Canaallel, Florida. 

Space Perspective planifikon të fillojë një fluturim testi pa pilot në vitin 2021, një test me eukipazh në 2023 dhe shpreson të funksionojë plotësisht deri në vitin 2024, duke kryer rreth 500 misione në vit deri në fund të dekadës. 


Më të lexuarat