Secondary Adv

Oura, unaza smart qe dallon rastet me Covid

Share on Google+

NBA ka ndarë planet për të rihapur ligën gjatë pandemisë në vazhdim, duke u kërkuar lojtarëve të veshin unaza të zgjuara që monitorojnë për simptomat COVID-19. 

 

Liga ndau planin e saj me lojtarët, trajnerët dhe stafin tjetër në një plan me 100 faqe të titulluar 'Life Inside the Bubble,' e cila përfshin që lojtarët të veshin Unazën Oura. 

Unaza Oura është një unazë e zgjuar e veshur në gisht si një rreth martese që mat temperaturën e trupit, rrahjet e zemrës dhe ritmin e frymëmarrjes. NBA thotë se të gjitha të dhënat biometrike të mbledhura nga unaza do të mbeten private, dhe mjekët e ekipit do të kishin qasje vetëm në një 'rezultat të probabilitetit të sëmundjes' për secilin lojtar, sipas një raporti. 

Lojtarët gjithashtu do të kërkohet të veshin një shirit elektrik që mund të përdoret për të kaluar nëpër pikat e kontrollit të sigurisë, kontrollimin në hotele dhe zhbllokimin e dyerve. Shiritat e dorës do të përdoren gjithashtu për gjurmimin e kontaktit në rast se një lojtar rezulton me COVID-19. 

Unaza Oura fillimisht u krijua si një pajisje tregtare për njerëzit e interesuar për të monitoruar cilësinë e tyre të gjumit, me qasjen në të dhënat biometrike të mbledhura gjatë natës, të bëra të arritshme përmes një aplikacioni smartphone. 

Në Mars, Oura njoftoi se do të testonte unazat e saj si një mjet ekzaminimi COVID-19 me punëtorët e kujdesit shëndetësor në San Francisko. Rezultatet e hershme nga testimi kanë qenë premtuese, duke treguar se mund të zbulojnë simptomat COVID-19 deri në tre ditë para se simptomat të shfaqen me një vlerësim saktësie 90%.


Më të lexuarat