Secondary Adv

Covid po hyn ne nje faze te rrezikshme sipas OBSH

Share on Google+

Pandemia e COVID-19 po hyn në një fazë të re dhe të rrezikshme pasi rastet e përditshme vazhdojnë të rriten, duke arritur rekorde, tha të premten OBSH.  

 

Rastet e reja të raportuara vetëm dje "ishin më të mirat në një ditë të vetme deri më tani", tha Drejtori i Përgjithshëm i OBSH. Vendet me sa duket dëshirojnë të hapin shoqëritë dhe ekonomitë e tyre, por virusi ende po përhapet shpejt. 

Eshtë ende vdekjeprurëse dhe shumica e njerëzve janë akoma të ndjeshëm, shtoi ai. COVID-19 ka infektuar më shumë se 8.5 milion njerëz në të gjithë botën dhe vrarë të paktën 454.359, sipas Universitetit Johns Hopkins. 

Në Shtetet e Bashkuara, zona më e dëmtuar në botë, koronavirusi ka prekur 2.1 milion qytetarë dhe të paktën 118.435 kanë vdekur. Tedros vazhdoi të thotë se të gjithë njerëzit duhet të "ushtrojnë vigjilencë ekstreme" dhe të përqëndrohen në masat. Vazhdoni të ruani distancën tuaj nga të tjerët. 

Qëndroni në shtëpi nëse ndjeheni të sëmurë. Vazhdoni të mbuloni hundën dhe gojën kur kollitni. Vishni një maskë kur është e përshtatshme. Vazhdoni t’i pastroni duart, shpjegoi ai. Tedros ofroi një shkëlqim shprese kur shtoi se bota do të "kapërcejë" pandeminë.

Sidoqoftë, ai vazhdoi duke thënë se agjensia tani është e shqetësuar për vendet me të ardhura të ulëta dhe të mesme. COVID-19 ka demonstruar se askush nuk është i sigurt derisa të jemi të gjithë të sigurt. OBSH ka paralajmëruar tashmë udhëheqësit botërorë se nuk mund të ketë kthim në normalitet pas pandemisë.


Më të lexuarat