Secondary Adv

Vaksina MMR mund te mbroje nga Covid

Share on Google+

Vaksina MMR e përdorur kundër fruthit, shytave dhe rubeolës mund të ndihmojë në mbrojtjen kundër Covid duke forcuar sistemin imunitar, duke ulur rrezikun e simptomave vdekjeprurëse.   

 

Sipas ekspertëve amerikanë, vaksinat përforcuese duhet t'u jepen individëve të cenueshëm, përfshirë punonjësit e spitalit dhe kujdesit shëndetësor së pari, pastaj publikut. Hulumtimet kanë treguar që ndalon inflamacionin e rëndë, pa paraqitur ndonjë rrezik të efekteve anësore. 

Vaksinimi me MMR mund të jetë veçanërisht i dobishëm për punonjësit e kujdesit shëndetësor që lehtë mund të ekspozohen ndaj COVID-19, tha autori I studimit. Vaksinat e zbutura të gjalla në dukje kanë disa përfitime jo specifike, si dhe imunitet ndaj patogjenit të synuar, shpjegoi Dr Fidel. 

Një test klinik me MMR në popullata me rrezik të lartë mund të sigurojë një masë parandaluese me rrezik të ulët, me shpërblim të lartë në shpëtimin e jetës gjatë pandemisë. Ngjarjet e fundit kanë dhënë indikacione se hipoteza mund të jetë e zbatueshme në praktikë.

Për më tepër, të dhënat epidemiologjike kanë zbuluar një lidhje midis zonave ku njerëzve u jepet në mënyrë rutinore vaksina MMR dhe ulur nivelet e vdekjeve të COVID-19. Vaksina zakonisht u jepet të gjitha foshnjeve në moshën rreth nëntë muajshe. 

Vaksina MMR duhet të jetë në gjendje të shkaktojë MDSC që pengojnë ose zvogëlojnë inflamacionin e rëndë të mushkërive e lidhur me vdekshmërinë Covid tha ekipi. Vaksinat shkaktojnë reaksione imune jo specifike duke trajnuar qelizat e bardha të gjakut në palcën e kockave për të funksionuar në mënyrë më efektive kundër pushtuesve.


Më të lexuarat