Secondary Adv

Meshkujt prodhojne me shume antitrupa Covid

Share on Google+

Meshkujt duket se prodhojnë nivele më të larta të antitrupave Covid-19 sesa gratë, sugjerojnë shifrat. 

  

Të mbijetuarit nga Covid-19 po kërkohet të dhurojnë plazmën e gjakut, si pjesë e një testimi të madh, duke vlerësuar nëse mund të ndihmojë disa nga pacientët më të sëmurë.

Testimi është duke vazhduar për të vlerësuar nëse dhurimet plazmatike të plazmës mund të transferohen te pacientët që janë duke luftuar për të zhvilluar përgjigjen e tyre imune. NHSBT tha se analiza e re kishte zbuluar që burrat prodhojnë më shumë antitrupa koronavirusi sesa gratë, gjë që i bën ata dhurues më të mirë  të plazmës. 

Shifrat e reja tregojnë se 43% e donatorëve meshkuj kishin mjaft plazma të pasura me antitrupa që plazma e tyre të përfshihej në testime, krahasuar me 29% të grave. Ne testojmë çdo dhurim të plazmës dhe burrat kanë nivele më të larta të antitrupave, që do të thotë se kemi më shumë të ngjarë të jemi në gjendje të përdorim plazmën e tyre për të shpëtuar jetë, u shpreh një prej studiuesve. 

Fillimisht sistemi juaj imunitar do të përpiqet të luftojë një virus me qelizat e bardha të gjakut. Nëse sëmureni, sistemi juaj imunitar duhet të prodhojë më shumë antitrupa që neutralizojnë ose vrasin virusin.

Studimet tona, dhe shumë të tjerë në të gjithë botën, tregojnë se burrat me Covid-19 kanë më shumë të ngjarë të sëmuren seriozisht sesa gratë. Kjo i bën ata dhurues më të mirë të plazmës pasi të jenë rikuperuar.

Plazma nga pacientët e mëparshëm është e pasur me antitrupa që zhvillohen ndërsa një person shërohet nga një sëmundje. Ajo transferohet në njerëz që janë të sëmurë rëndë me Covid-19 dhe po luftojnë për të zhvilluar antitrupat e tyre. Nëse provat janë të suksesshme, trajtimi me plazmën konvulsive mund të bëhet një praktikë e përhapur në spitale.


Më të lexuarat