Secondary Adv

Covid shkakton deme te perhershme

Share on Google+

Mjekët kanë paralajmëruar se mijëra pacientë të rikuperuar Covid-19 do duhet të rikthehen në spital për të parë nëse kanë mbetur me dëmtim të përhershëm të mushkërive. 

 

Pas shërimit nga një infeksion i rëndë koronavirus, gjëja e fundit që shumica e njerëzve do të dëshironin do të ishte një tjetër udhëtim në spital.

Por mjekët kanë paralajmëruar se dhjetëra mijëra pacientë të rikuperuar do të duhet të kthehen në spital për të kontrolluar nëse kanë mbetur më dëmtime të përhershme të mushkërive. Në mënyrë shqetësuese, mjekët besojnë se sa më shumë e 30% të pacientëve mund të lihen me dhëmbje në mushkëri të njohura si fibrozë pulmonare. 

Si rezultat, NHS Angli thotë se po hap qendra të specializuara rehabilitimi. Në skanimet gjashtë-javore që po shohim deri më tani do të thoja midis 20% dhe 30% e pacientëve që kanë qenë në spital duket se tregojnë disa shenja të hershme të dhëmbjes në mushkëri, u shprehën mjekët.

Fibroza pulmonare është një gjendje e pakthyeshme që është rezultati përfundimtar i shumë gjendjeve të ndryshme të mushkërive. Të gjitha llojet e fibrozës pulmonare konsiderohen të rralla. Shqetësimi im për Covid-19 është sepse shumica e popullsisë është infektuar, u shpreh Dr Hare. 

Unë jam i shqetësuar për vëllimin e madh të pacientëve që ne do të duhet të trajtojmë, thjesht sepse shumë më shumë njerëz kanë pasur virusin. Ndërsa fibroza e mushkërive nuk mund të shërohet, ilaçet mund të ngadalësojnë përparimin e saj, por vetëm nëse zbulohet mjaft shpejt.


Më të lexuarat