Secondary Adv

Arrival sjell autobusin e pershtatshem per pandemine

Share on Google+

Firma e automjeteve elektrike Arrival ka prezantuar një autobus me zero emisione që synon ta bëjë transportin publik të zbatueshëm në kohën e koronavirusit. 

 

Autobusi ka një numër karakteristikash për të siguruar një udhëtim të sigurt duke përfshirë një zile me prekje zero dhe ulëse të lëvizshme për të lehtësuar distancimin shoqëror. 

Ndenjëset e konfigurueshme dhe sipërfaqet e lëmuara të brendshme pa lidhje midis murit dhe dyshemesë bëjnë që automjeti të pastrohet lehtë. Ndenjësja e konfigurueshme do të thotë që operatorët mund të ndryshojnë konfigurimin brenda natës për të rritur ose ulur numrin për të përmbushur kërkesat ose direktivat qeveritare në nivele të kapaciteteve, për shembull gjatë kohërave si pandemia e fundit, tha zëdhënësi i Arrival. 

Arrival Bus përmban një çati panoramike dhe dritare të mëdha për të rritur nivelin e dritës natyrore. Ekranet e informacionit si brenda dhe jashtë saj të autobusit japin informacione se sa e zënë është rruga dhe sa vend është i disponueshëm. 

Pasagjerët mund të përdorin këtë informacion nga distanca dhe ti kërkojnë autobusit  të ndalojë përmes telefonave të mençur para se të largohen nga shtëpia. Automjeti elektrik, i cili është gati të hyjë në prodhim, ndjek furgonin elektrik të markës në Londër, i cili u zbulua në fillim të këtij viti.

Me të gjitha pjesët mekanike të përfshira në shasi, automjeti ka hapësirë ​​më të përdorshme në dysheme sesa autobusët tradicionalë. Ndërtimi modular lejon që shasia të zgjatet në ngritje prej 1.5 metrash, me modelin më të vogël që mat 10,5 metra në gjatësi dhe matjen më të gjatë 15 metra dhe me një kapacitet maksimal 125 pasagjerë. 

Shasia dhe trupi I autobusit janë bërë nga komponentë të lehtë që nuk kërkojnë pajisje të shtrenjta, duke çuar në kursime që pretendimet e Arrival lejojnë që ajo të shes automjetet me një çmim të ngjashëm me modelet që përdorin motorë me djegie të brendshme.


Më të lexuarat