Secondary Adv

10 urat me te gjata ne Europe

Share on Google+

Urat më të gjata në botë gjenden kryesisht në Azi dhe Shtetet e Bashkuara, megjithatë në Evropë janë ndërtuar mjaft ura mbresëlënëse.   

 

10. Ponte Salgueiro Maia në Portugali - 4,300 metra

9. Ura e Amur Bay në Rusi - 4,364 metra

8. Ura e Presidentit në Rusi - 5.825 metra 

 

7. Ura Ölande në Suedi - 6,072 metra

6. Saale-Elster Valleibrug në Gjermani - 6.465 metra

5. Great Belt Bridge në Danimarkë - 6.790 metra 

4. Ura Öresund në Danimarkë dhe Suedi - 7, 845 metra 

3. Ura e Lezíria në Portugali - 11,670 metra 

2. Transrapid-Versuchsanlage Emsland në Gjermani - 12,000 metra

1. Ura e Vasco da Gama në Portugali - 17,185 metra 


Më të lexuarat