Secondary Adv

Asimptomatiket mund te perhapin virusin

Share on Google+

Simptomat e koronavirusit nuk duhet të jenë të pranishme që një person të jetë ngjitës. 

 

Transportuesit asimptomatikë mund të shpërndajnë virusin, që do të thotë se ata mund të nxjerrin grimcat infektive që përmbajnë patogjenin. 

Një studim i ri zbuloi se një transportues asimptomatik i vendosur në izolim në Kinë përhap virusin në objektet në dhomë. Kjo është provë që transportuesit asimptomatikë mund të transmetojnë COVID-19 te të tjerët. Koronavirusi është aq deviant që jo të gjithë fillojnë të shfaqin shenja pas infeksionit. 

Trupi ende duhet të merret me sëmundjen, dhe një sërë studimesh kanë treguar se mushkëritë e pacientëve asimptomatikë kishin dëme të ngjashme me pneumoninë, si dhe një numër më të ulët të qelizave të bardha të gjakut (limfocitet). 

Por personi mund të ndjehej mirë dhe të vazhdonte të sillej sikur të mos ishin të infektuar. Vetëm një test PCR do të konfirmonte diagnozën COVID-19 dhe nëse nuk keni simptoma, ka më pak të ngjarë të merrni një.

Eshtë e paqartë në çfarë mase transportuesit asimptomatikë mund të jenë pjesë e kësaj, por ekziston një studim krejt i ri që vërteton se mund të derdhin virusin. Gjurmët e virusit u gjetën në sipërfaqet në një dhomë spitalore ku ishte izoluar një pacient asimptomatik, duke treguar përfundimisht se asimptomatikët mund të përhapin infeksionin.


Më të lexuarat