Secondary Adv

Shkencetaret parashikojne zgjatje te pandemise

Share on Google+

Masat distancuese sociale dhe masat e detyrueshme në publik mund të duhet të qëndrojnë edhe për 12 muaj të tjerë, sipas doktor Ashish Jah nga Harvard. 

 

Vërejtjet e Jah vijnë pasi shumë shtete po shohin goditje të mëdha në numrin e rasteve të reja të koronavirusit. Në fillim të kësaj jave, Shtetet e Bashkuara vendosën një rekord të ri një-ditor për raste të reja të koronavirusit. 

Masat paraprake të sigurisë koronavirus të tilla si maska ​​të detyrueshme dhe distanca sociale mund të duhet të qëndrojnë në vend për 12 muaj shtesë, sipas Dr. Ashish Jah i cili kryeson Institutin Shëndetësor Global të Harvardit. 

Në mënyrë të ngjashme, një raport hulumtues i majit transmetoi që pandemia aktuale koronavirus mund të vazhdojë për dy vjet shtesë. Parashikimet e mësipërme sigurisht nuk janë inkurajuese, por realiteti është që statistikat e koronavirusit që kemi parë gjatë ditëve të fundit kanë qenë jashtëzakonisht të zymta, për ta thënë më butë. 

Në një numër shtetesh, numri i rasteve të koronavirusit nuk është vetëm duke u rritur, është duke u përshpejtuar. Dhe ndërsa disa kanë qenë të shpejtë për t'ia atribuar këtë nxitje një rritje të testimit, studiuesit qysh atëherë e kanë debutuar atë argument. 

Autoritetet dhe mjekët po mësojnë ndërsa koha kalon, dhe kjo është arsyeja pse ne përfundojmë të marrim gjithnjë e më shumë detaje në lidhje me sëmundjen çdo ditë. 

Në këtë përmbytje të informacionit COVID-19, ne kemi humbur tre simptomat e reja që CDC shtoi në listën zyrtare për të parë në faqen e saj të internetit. Nëse kohët e fundit keni përjetuar bllokime ose rrjedhje të hundëve, marrje mendsh ose vjellje ose diarre, mund të infektoheni.


Më të lexuarat