Secondary Adv

Maska e Covid qe lidhet me smartphonin

Share on Google+

Një kompani japoneze e teknologjisë ka zhvilluar një maskë të re smart me Bluetooth që përdor një folës për të përforcuar zërin e një personi.

 

E quajtur "c-mask", pajisja gjithashtu mund të ruajë fjalimin e një personi në tekst dhe pastaj ta përkthejë atë në tetë gjuhë të ndryshme përmes një aplikacioni smartphone.

Maska u zhvillua nga Donut Robotics, e cila fillimisht mblodhi shtatë milion jen, ose rreth 260,000 dollarë, për të financuar zhvillimin e saj përmes faqes japoneze për mbledhjen e fondeve Fundinno.

Sipas Donut, rreth 5.000 maska ​​aktualisht planifikohen të prodhohen dhe shpërndahen në Japoni këtë Shtator, ku do të shiten me pakicë për 3.980 jen, ose rreth 37 dollarë. Kompania gjithashtu do të paguajë një tarifë shtesë abonimi mujor për të hyrë në shërbimet e përkthimit, sipas një raporti në Japan Today.

Gjuhët e mbështetura përfshijnë anglisht, gjuhën kineze, spanjisht, frëngjisht, koreane, tajlandisht, vietnamezisht dhe indonezisht. Përdoruesit do të jenë në gjendje të përdorin mikrofonin e brendshëm të maskës për të krijuar regjistrime të takimeve të biznesit që do të ruhen në smartphone.

Ne kemi punuar për vite për të zhvilluar një robot dhe kemi përdorur atë teknologji për të krijuar një produkt që i përgjigjet mënyrës se si koronavirus ka riformuar shoqërinë. Donut përfundimisht shpreson se do jetë në gjendje të lëshojë maskën jashtë Japonisë dhe thotë se ka marrë interes të madh nga blerësit në SH.B.A., Evropë dhe Kinë.


Më të lexuarat