Secondary Adv

Projekti i kulles me te larte prej druri ne bote

Share on Google+

Projekti është zbuluar për kullën më të lartë hibride prej druri në botë, e cila do të ndërtohet në Sidnej.  

 

Projektuar nga ekipi bashkëpunues i arkitektëve të SHoP, BVN, dhe Eckersley O’callaghan, ndërtesa 40 katëshe do të shërbejë si selia kompanisë teknologjike Atlassian në Sidnej. 

Duke shërbyer si katalizator për zonën e re të teknologjisë së qytetit, ndërtesa do të përdorë metoda të ndërtimit të drurit në masë për të ofruar një ulje të konsiderueshme të gjurmës së karbonit të projektit.  

Ndërtesa do të funksionojë me 100% energji të rinovueshme nga dita e parë e funksionimit dhe do të përfshijë panele diellore të ndërtuara në fasadën e saj. Kulla 180 metra e gjatë është projektuar nga SHoP dhe BVN. 

Në përputhje me angazhimin e Atlassian për të operuar në 100% energji të rinovueshme dhe për të arritur emetimet neto zero deri në 2050, projekti do të synojë 50% më pak karbon të mishëruar në ndërtim në krahasim me një ndërtesë konvencionale. 

Struktura e skeletit prej çeliku të kullës përfshin një sistem të fasadës që gjeneron energji elektrike me aftësi vetë-hije për të zvogëluar fitimin direkt të nxehtësisë. E kombinuar me përdorimin e lëndës drusore në masë, fasada mundëson që projekti të shfrytëzojë klimën e butë të Sidnej për të ndihmuar në uljen e emetimeve të karbonit dhe gjenerimin e energjisë në vend.

Projekti do të përfshijë një përzierje të hapësirave të jashtme dhe të brendshme dhe do të përdorë një qasje me efikasitet energjetik që përmban ventilimin natyror dhe tarracat e mëdha të mbjella që i japin qasje natyrës.

Ne kemi zhvilluar një qasje të re inovative për të hartuar kulla të larta duke përdorur një strukturë hibride ku masa vëllimore është lëndë drusore, shpjegon Ekkersley Ocallaghan.


Më të lexuarat