Secondary Adv

Shfaqet pneumonia me vdekjeprurese se Covid

Share on Google+

Ambasada kineze në Kazakistan ka zbuluar se vendi po përballet me një "pneumoni të panjohur" që është edhe më vdekjeprurëse sesa COVID-19

 

Shkalla e vdekjes së kësaj sëmundje është shumë më e lartë se koronavirusi. Departamentet e shëndetit të vendit po kryejnë studime krahasuese në lidhje me virusin e pneumonisë, por ende nuk e kanë identifikuar atë, tha ambasada kineze në një deklaratë. 

Sidoqoftë, zyrtarët e kazakistanit kanë mohuar që pneumonia është me origjinë të panjohur ose të re dhe thjesht po e quajnë atë pneumoni të rregullt. Në uebfaqen e ambasadës kineze thuhet se provincat e Atyrau dhe Aktobe dhe qyteti Shymkent raportuan goditje të konsiderueshme në raste të pneumonisë që nga mesi i qershorit. 

Ai shtoi se të tre rajonet e kombinuara kanë raportuar rreth 500 raste me mbi 30 në një gjendje kritike. Ambasada tha më tej se vendi pa 1.772 vdekje nga pneumonia në pjesën e parë të vitit, 628 prej të cilave ndodhën në qershor. 

Sipas agjencisë së shquar të lajmeve në Kazakistan, Kazinform, të dhënat zyrtare kanë zbuluar se numri i rasteve të pneumonisë në kryeqytetin Nursultan është më shumë se dyfishuar këtë qershor nga e njëjta kohë e vitit të kaluar. Deri në 200 njerëz pranohen në spitale çdo ditë. 

Gjatë ditëve të fundit, rreth 300 persona në ditë të diagnostikuar me pneumoni u dërguan në spitale. Ky është një lajm i keq për një vend që tashmë po lufton me një krizë COVID-19. Kazakistani ka pasur 49.683 raste të virusit, përfshirë 264 vdekje.


Më të lexuarat